Bezpłatnie wyślij zapytanie

Podaj jakich firm i ofert szukasz

Firmy złożą Ci oferty

Porównaj ceny i ważne parametry

Kupuj taniej i lepiej

Zyskaj korzystniejsze warunki zakupu

Stoły chłodnicze
Otrzymaj Najlepsze Oferty od Firm
194 firm w tej kategorii
Zapytaj o ceny i koszty

Stoły chłodnicze w Zwiadowca

Marathon  Barbara Kwaśnik Marathon Barbara Kwaśnik
Kompleksowe wyposażenie gastronomii- urządzenia, sprzęty, sztućce, zastawa meble
Firma MARATHON z siedzibą w Poznaniu działa na terenie całego kraju od 1994 roku i specjalizuje się w profesjonalnym,kompleksowym wyposażaniu lokali gastronomicznych, domów weselnych, firm cateringowych i hoteli w urządzenia, sprzęty , akcesoria do kuchni i zaplecza. PROJEKT-SPRZEDAŻ-MONTAŻ-SERWIS
Wino jest nierozerwalnie związane z historią naszej cywilizacji.Goszcząc na stołach od wieków zawsze podkreślało i uwypuklało smak serwowanych potraw, dlatego do dziś wino pełni tak ważną rolę w każdym menu.Unikalne wino sprawi, że Państwa goście poczują się wyjątkowo przy każdej otwieranej butelce.
Horeca Invest sp. z o.o. Horeca Invest sp. z o.o.
Porcelana, szkło, sztućce oraz drobny sprzęt kuchenny
Horeca Invest Sp. z o.o.- to profesjonalna firma zaopatrująca sektor HoReCa w porcelanę, szkło, sztućce oraz drobny sprzęt kuchenny. Jesteśmy wyłącznym dystrybutorem w Polsce porcelany gastronomicznej marek Suisse Langenthal, Lillien i G.Benedikt. Oferujemy 5 letnią gwarancję na wyszczerbienia
AJO & ROBIN SZAFRUGA SPÓŁKA JAWNA AJO & ROBIN SZAFRUGA SPÓŁKA JAWNA
Twoje marzenie, a nasze wyposażenie
Stawiamy na wysoką jakość, konkurencyjną cenę oraz niezawodność w użytkowaniu
Dajar Sp z o.o. Dajar Sp z o.o.
Sztuka stołu, bar, bufet, kuchnia, meble ogrodowe i cateringowe.
Dajar to Polska firma z 30 letnim doświadczeniem, działająca w branży drobnego AGD. Ponad 20 lat temu w strukturze firmy powstał dział Horeca, który tworzą osoby ze środowiska gastronomi. Nasze doświadczenie, profesjonalizm oraz kompleksowa oferta to gwarancja solidnego partnera biznesowego.
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTRO Tomasz Guzek
T-GASTROTOMASZ GUZEK Sprawdź, co mnie wyróżnia  na tle konkurencji!   KOMPLEKSOWA OBSŁUGA Od projektu, przez dokumentację - ofertę - wyposażenie - montaż, aż po szkolenie z obsługi urządzeń i kulinarne oraz pełna opieka posprzedażowa   SZE...
CULINA CULINA
Urządzenia gastronomiczne, drobny sprzęt kuchenny , urządzenia barowe, chłodnicz
Firmą Culina oferuje kompleksowe wyposażenie gastronomi. Świadczymy również profesjonalne usługi doradcze i wykonawcze, związane z wyposażeniem sektora gastronomicznego. Zajmujemy się również importem oraz eksportem urządzeń gastronomicznych najlepszych krajowych i zagranicznych producentów.
Bela Mesa Bela Mesa
Wyposażenie gastronomiczne
Stół, na pierwszy rzut oka, to zwykły mebel. Ale gdyby stoły mogły mówić… opowiadałyby niezwykłe historie. O rodzinach spotykających się z okazji imienin czy urodzin, dzieciństwie i jedzeniu „za mamusię, za tatusia”, o zakochanych parach i latających nad stołem iskrach miłości, toastach dla młodej
BEST COMPANY SOLUTIONS sp. z o .o. BEST COMPANY SOLUTIONS sp. z o .o.
Oficjalny, polski dystrybutor wielu cenionych marek w branży HoReCa
Przyczyniamy się do rozwoju polskich firm oferując kompleksową obsługę branży HoReCa – od analizy potrzeb klienta, poprzez dobór i montaż sprzętu, aż po serwis technologiczny i szkolenia. Obecnie w porftolio firmy znajduje się marki tj.: Franke, Dalla Corte, Curtis, Zumex, Cuppone, Palux i inne.
Weindich Sp. z o.o. Weindich Sp. z o.o.
Kompleksowe wyposażenie branży HoReCa w wysokiej jakości maszyny i urządzenia
Od 30 lat wyposażamy branżę mięsną i HoReCa w wysokiej jakości maszyny i urządzenia. Jesteśmy dystrybutorem i przedstawicielem wielu znanych marek, nasza oferta obejmuje ponad 20 tysięcy produktów, a działające w trybie 24/7 Centrum Serwisowe zapewnia ciągłość działania.

Urządzenia chłodnicze należą do podstawowych urządzeń, których nie może zabraknąć w żadnym lokalu gastronomicznym czy w profesjonalnej kuchni. Stoły chłodnicze odpowiadają przede wszystkim za możliwość przechowywania produktów i półproduktów w obniżonej temperaturze w sposób podręczny i wygodny. Świeże produkty, które nie tracą na smaku podczas okresu przechowywania oraz schłodzone napoje są znakiem rozpoznawczym każdej kuchni hotelowej, która stawia na wysoką jakość oraz doskonały smak przygotowywanych potraw. 

Profesjonalne stoły chłodnicze

Urządzenia chłodnicze mogą znacznie się różnić pod względem wyglądu, a także wielkości. Co więcej, poszczególne modele różnią się między sobą sposobem chłodzenia, a także temperaturą, jaką można uzyskać. Do kuchni, gdzie przechowywanych jest masa świeżych produktów, doskonale sprawdzą się stoły chłodnicze i mroźnicze. Zazwyczaj są w pełni zabudowane, jednak istnieją także jednostki, które pozwalają na ekspozycję towarów. Profesjonalne stoły chłodnicze umożliwiają osiąganie temperatury od 0 do 8 stopni, natomiast te z możliwością zamrażania - od -18 do -22, 

Alternatywne urządzenia chłodnicze

Na rynku istnieją także szafy chłodnicze oraz zamrażarki. To doskonałe rozwiązanie do restauracji oraz barów. Są to profesjonalne lodówki, które pozwalają na dokładną organizacje przestrzeni dzięki zamontowanych w nich licznych półkach oraz szufladach. Niektóre z nich są bardziej uniwersalne, część dostosowana do konkretnych produktów, na przykład butelek. Wówczas mają bardziej ekspozycyjny design. Witryna chłodnicza doskonale sprawdza się w profesjonalnych kuchniach, gdzie kładzie się nacisk na ekspozycję przyrządzonych wyrobów, na przykład sałatek, kanapek lub ciast. Witryny chłodnicze są mniejsze od stołów chłodniczych. Pozwalają natomiast na efektowną ekspozycję. 

Stoły chłodnicze dwudrzwiowe i trzydrzwiowe

Urządzenia chłodnicze w zależności od modelu mogą być wyposażone w system dwu- lub trzydrzwiowy. Dodatkowo, mogą znaleźć się w niż także szuflady. Stół chłodniczy jest niezbędnym elementem w każdej profesjonalnej kuchni, sprawdza się w każdym otoczeniu, dając możliwość pracy na blacie oraz natychmiastowy dostęp do potrzebnych produktów spożywczych, które są aktualnie chłodzone. Stoły chłodnicze zapewniają przede wszystkim wygodę oraz bezpieczeństwo podczas przechowywania żywności. 

Jak dobrać urządzenia chłodnicze?


Profesjonalne stoły chłodnicze świadczą o klasie kuchni oraz serwowanych posiłków, zapobiegają psuciu się żywności. Decydując się na stoły chłodnicze do kuchni warto przede wszystkim określić wielkość urządzenia oraz pojemność. Ta będzie zależna od przestrzeni dostępnej w danym momencie w kuchni. Istnieją specjalne stoły chłodnicze bez agregatu, które należy podłączyć do centralnej instalacji. Te najczęściej wybierane są przez menedżerów największych kuchni. 

Szafa na wino

Szafa na wino jest specyficznym rodzajem urządzenia chłodniczego, który umożliwia przechowywanie tego trunku w warunkach zbliżonych do temperatury panującej w piwnicach. Umożliwia łatwe przechowywanie dużej ilości wina, nawet do dwustu butelek jednocześnie sprawiając, że wino będzie znajdować się zawsze pod ręką. Szafa na wino zawiera precyzyjny system kontroli, gwarantuje regulację temperatury w przedziale od 5 do 20 stopni Celsjusza. 

Co w ofercie

Stoły chłodnicza dzielą się na te umożliwiające ekspozycję oraz jednostki całkowicie zabudowane. Na rynku istnieją także urządzenia chłodnicze z możliwością zamrażania. Modele dwudrzwiowe stołów chłodniczych przeznaczone są do mniejszych kuchni, natomiast te trzydrzwiowe - do większych pomieszczeń o zwiększonym natężeniu ruchu. W ofercie znajdują się również szafy na wino.