shopping_cart Zakupione
sell Promocje
Popularne
post_add Złap okazje
new_releases Najnowsze

Stoły chłodnicze

Urządzenia chłodnicze należą do podstawowych urządzeń, których nie może zabraknąć w żadnym lokalu gastronomicznym czy w profesjonalnej kuchni. Stoły chłodnicze odpowiadają przede wszystkim za możliwość przechowywania produktów i półproduktów w obniżonej temperaturze w sposób podręczny i wygodny. Świeże produkty, które nie tracą na smaku podczas okresu przechowywania oraz schłodzone napoje są znakiem rozpoznawczym każdej kuchni hotelowej, która stawia na wysoką jakość oraz doskonały smak przygotowywanych potraw. 

Profesjonalne stoły chłodnicze

Urządzenia chłodnicze mogą znacznie się różnić pod względem wyglądu, a także wielkości. Co więcej, poszczególne modele różnią się między sobą sposobem chłodzenia, a także temperaturą, jaką można uzyskać. Do kuchni, gdzie przechowywanych jest masa świeżych produktów, doskonale sprawdzą się stoły chłodnicze i mroźnicze. Zazwyczaj są w pełni zabudowane, jednak istnieją także jednostki, które pozwalają na ekspozycję towarów. Profesjonalne stoły chłodnicze umożliwiają osiąganie temperatury od 0 do 8 stopni, natomiast te z możliwością zamrażania - od -18 do -22, 

Alternatywne urządzenia chłodnicze

Na rynku istnieją także szafy chłodnicze oraz zamrażarki. To doskonałe rozwiązanie do restauracji oraz barów. Są to profesjonalne lodówki, które pozwalają na dokładną organizacje przestrzeni dzięki zamontowanych w nich licznych półkach oraz szufladach. Niektóre z nich są bardziej uniwersalne, część dostosowana do konkretnych produktów, na przykład butelek. Wówczas mają bardziej ekspozycyjny design. Witryna chłodnicza doskonale sprawdza się w profesjonalnych kuchniach, gdzie kładzie się nacisk na ekspozycję przyrządzonych wyrobów, na przykład sałatek, kanapek lub ciast. Witryny chłodnicze są mniejsze od stołów chłodniczych. Pozwalają natomiast na efektowną ekspozycję. 

Stoły chłodnicze dwudrzwiowe i trzydrzwiowe

Urządzenia chłodnicze w zależności od modelu mogą być wyposażone w system dwu- lub trzydrzwiowy. Dodatkowo, mogą znaleźć się w niż także szuflady. Stół chłodniczy jest niezbędnym elementem w każdej profesjonalnej kuchni, sprawdza się w każdym otoczeniu, dając możliwość pracy na blacie oraz natychmiastowy dostęp do potrzebnych produktów spożywczych, które są aktualnie chłodzone. Stoły chłodnicze zapewniają przede wszystkim wygodę oraz bezpieczeństwo podczas przechowywania żywności. 

Jak dobrać urządzenia chłodnicze?


Profesjonalne stoły chłodnicze świadczą o klasie kuchni oraz serwowanych posiłków, zapobiegają psuciu się żywności. Decydując się na stoły chłodnicze do kuchni warto przede wszystkim określić wielkość urządzenia oraz pojemność. Ta będzie zależna od przestrzeni dostępnej w danym momencie w kuchni. Istnieją specjalne stoły chłodnicze bez agregatu, które należy podłączyć do centralnej instalacji. Te najczęściej wybierane są przez menedżerów największych kuchni. 

Szafa na wino

Szafa na wino jest specyficznym rodzajem urządzenia chłodniczego, który umożliwia przechowywanie tego trunku w warunkach zbliżonych do temperatury panującej w piwnicach. Umożliwia łatwe przechowywanie dużej ilości wina, nawet do dwustu butelek jednocześnie sprawiając, że wino będzie znajdować się zawsze pod ręką. Szafa na wino zawiera precyzyjny system kontroli, gwarantuje regulację temperatury w przedziale od 5 do 20 stopni Celsjusza. 

Co w ofercie

Stoły chłodnicza dzielą się na te umożliwiające ekspozycję oraz jednostki całkowicie zabudowane. Na rynku istnieją także urządzenia chłodnicze z możliwością zamrażania. Modele dwudrzwiowe stołów chłodniczych przeznaczone są do mniejszych kuchni, natomiast te trzydrzwiowe - do większych pomieszczeń o zwiększonym natężeniu ruchu. W ofercie znajdują się również szafy na wino.

Mogą Cię również zainteresować
9 304,95 zł 7 565,00 zł netto
Stół chłodniczy GN 1/1, SAGI KUEAA