{{trade.parent_id ? trade.name : 'Katalog branżowy'}}
powrót do: {{trade.parent_trade.parent_id ? trade.parent_trade.name : 'Katalog branżowy'}}{{item.name}}
Jeżeli się tu znalazłeś może oznaczać to, że właśnie rozpoczyna się Twoja historia pod tytułem „Twój Mały Browar”. Jest to droga do realizacji marzenia posiadania własnego browaru, do uzyskania niezależności. W przypadku browaru w restauracji uzyskujesz unikalną atmosferę dla swoich gości.
Firma Twój Mały Browar jest kontynuacją trwającej od czasów II wojny światowej tradycji rodzinnej pracy w browarnictwie. Właściciel firmy mgr inż. Krzysztof Ozdarski zajmuje się technologią piwa od prawie 30 lat tj. od 3 kwietnia 1985 r. dnia, w którym otrzymał od swojego wujka i zarazem autora książki, ksiązkę „Browarnictwo”. Autor ten Pan Władysław Dylkowski przekazał mi wielką wiedzę, która pozwoliła mi przedewszystkim warzyć znakomitej jakości piwa i zadowalać gusta konsumentów a następnie wygrywać konkursy piwne.
Posiadam doświadczenie w budowie i uruchomianiu browarów restauracyjnych. W latach 2004 - 2012 pracowałem na stanowisku Głównego Piwowara w browarach restauracyjnych Bierhalle. W tym czasie zainstalowałem i uruchomiłem trzy browary restauracyjne: Bierhalle „Arkadia” w Warszawie (2005 r.), Bierhalle „Silesia” w Katowicach (2006 r.) i Bierhalle „Manufaktura” w Łodzi (2006 r.).
W roku 2014 r. w ramach działalności swojej firmy "Twój Mały Browar Krzysztof Ozdarski" zainstalowałem i uruchomiłem "Browar Jedlinka” w Jedlinie-Zdroju. Otwarcie browaru nastąpiło 1 Maja 2014 r. Niezmiernie cieszy mnie fakt z powodu zdobycia pierwszego miejsca przez browar "Jedlinka" za piwo "Pszeniczny Pan" podczas "Chmielaków Krasnostawskich 2014". W konkursie o Grand Prix "Chmielaków Krasnostawskich" piwo to zajęło III miejsce. To prawdziwy zaszczyt dla mnie piwowara. Dnia 8 października 2014 w konkursie piw podczas IV Forum Technologii Browarniczych piwo"Pszeniczny Pan" zdobyło drugi złoty medal czym potwierdzilo swoją bardzo wysoką jakość.
Dowiedz się dlaczego wybrać mnie jako wykonawcę Twojego Małego Browaru:
Potrafię wyprodukować piwo o wyjątkowych walorach.
Osobiście uwarzyłem ponad 1000 warek piwa w browarach restauracyjnych. Zrealizowałem wiele postępowań w Urzędach Celnych i Głównym Urzędzie Miar.
Zrealizuję projekt od początku do gotowego piwa. Wyszkolę piwowara.
Profilem działalności firmy jest doradztwo dla inwestora zamierzającego uruchomić swój browar. Wspólna praca z inwestorem trwa podczas powstawania browaru, jego planowanie, produkcję, uruchomienie i bezpośrednio po nim współpracujemy z inwestorem i realizujemy jego cele bazując na swoim wieloletnim doświadczeniu. Ponadto uczestniczymy w montażu, załatwianiu spraw urzędowych, zamówienie surowców, dostarczamy i wdrażamy receptury piwa podczas uruchomienia browaru wraz ze szkoleniem piwowara.
Uruchomienie browaru to wiele postępowań urzędowych. Kluczową sprawą jest uzyskanie zatwierdzenia typu dla urządzeń pomiarowych. Najważniejszą rzeczą jest przystosowanie urządzeń do wytycznych urzędowych. Zajmuje się przygotowaniem wniosku o zatwierdzenie typu zbiorników pomiarowych do Prezesa Głównego Urzędu Miar wraz z dokumentacją techniczną. Uczestniczę w postępowaniach urzędowych związanych z zatwierdzeniem typu.
Przygotowuję dokumentację HACCP dla Sanepidu.
Przygotowuje niezbędne dokumenty dla Urzędu Celnego celem pomyślnego przeprowadzenia weryfikacji browaru (podpisanie stosownego protokołu), zatwierdzenia akt weryfikacyjnych co oznacza zgodę właściwego Naczelnika Urzędu Celnego na rozpoczęcie gotowania (produkcji) piwa poza składem podatkowym.
W przypadku potrzeby produkcji piwa w składzie podatkowym współuczestniczę w postępowaniu mającym na celu uzyskanie zezwolenia na prowadzenie składu podatkowego. Przygotowuję niezbędne dokumenty m.in. regulamin składu podatkowego i akta weryfikacyjne browaru.
"Jakość, nigdy nie jest dziełem przypadku, jest rezultatem dobrych intencji, szczerego wysiłku, odpowiedniego kierunku, umiejętnego wykonania, oznacza mądry wybór spośród wielu alternatyw." - William A. Foster
Nazwa strony www. twojmalybrowar.pl nie jest dziełem przypadku. Buduję browary dla inwestorów, którzy chcą mieć własny browar, uzyskać niezależność i wyszukaną atmosferę w ich lokalu. Goście Państwa będą czerpać satysfakcję z jakości wyprodukowanego wspólnymi siłami piwa. Ogólnie rzecz ujmując będzie to: „Twój Mały Browar” - Nie można oczekiwać dobrego piwa bez dołożenia wszelkich starań planując „Twój Mały Browar”
Celem odniesienia sukcesu przez browar restauracyjny i browar w ogóle należy produkować bardzo wysokiej jakości piwo, które będzie znajdowało swoich zwolenników wśród Państwa klientów. „Jakość piwa rodzi się w zmysłach konsumentów, a nie w laboratoriach” - Żeby uzyskać piwo najwyższej jakości należy spełnić kilka kluczowych warunków, które są tak samo ważne i się wzajemnie uzupełniają.
Są to:
Ważną rzeczą jest lokalizacja browaru restauracyjnego. Obecnie w w Polsce i na świecie obserwujemy wzrost zainteresowania ludzi budową małych browarów. Dlaczego tak się dzieje? Obserwowany jest wzrastający popyt na piwo, które po prostu smakuje. Konsumenci nie chcą pic produktów dużych browarów, które zazwyczaj się od siebie nie różnią. Konsumenci poszukują i odnajdują nieznane smaki w piwach warzonych w browarach restauracyjnych, które warzą piwo tradycyjnymi sposobami z surowców naturalnych: wody, słodu i chmielu. Instalacje browarów restauracyjnych pozwalają warzyć piwo o niepowtarzalnym smaku, zapachu i barwie.
***
Zajmuję się legalizacją w tym zatwierdzeniem typu urządzeń pomiarowych. Przygotowuję wnioski o zatwierdzenie typu zbiorników pomiarowych do Prezesa Głównego Urzędu Miar wraz z dokumentacją techniczną. Uczestniczę w postępowaniach urzędowych związanych z zatwierdzeniem typu.
Czym jest słód i jaka jest jego rola w produkcji piwa? Znany przede wszystkim z piwnej etykiety np słód jęczmienny czy pszeniczny czyli słód browarny lub inaczej słód piwny to nic innego jak skiełkowane i wysuszone ziarna zbóż, służące wytwarzaniu piwa. Wbrew powszechnym opiniom to właśnie słód, a nie chmiel, który jest jedynie dodatkiem, jest obok wody głównym składnikiem przy produkcji. Jest to składnik, którego użycie w odpowiedniej ilości decyduje w znacznym stopniu o charakterze wytworzonego napoju.
W piwowarstwie najczęściej wykorzystywany jest słód jęczmienny, ale używa się także słodów pszenicznych, a nawet żytnich. W zależności od odmiany piwa można użyć jednego lub kilku rodzajów słodów.
W ofercie Ireks znajdziecie państwo słody piwne: pilzneński, pszeniczne, monachijski (do produkcji piw ciemnych), karmelowe jasne i ciemne o zróznicowanej barwie, barwiące (palone), zakwaszający, melanoidynowe (parzone), i wędzony.
Parametry technologiczne słodu określają jego barwę wyrażaną w międzynarodowej skali EBC, rozluźnienie, czas scukrzenia i zawartość białka.
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi słodami piwnymi:
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!!!
Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.
W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.
Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.
Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.