Firma Rotisol produkuje najwyższej jakości urządzenia do termicznej obróbki mięsa, popularnie zwanych rożnami, dla szeroko pojętego sektora gastronomicznego. Wysoka jakość użytych materiałów, unikalne wzornictwo produkowanych urządzeń są niezaprzeczalnym atutem naszego przedsiębiorstwa. Urządzenia przez nas produkowane pracują w restauracjach, supermarketach, hotelach i sklepach na całym swiecie.
Rotisol dostarcza swoje urządzenia do takich międzynarodowych sieci handlowych jak: Auchan, Real, Carrefour, E.Leclerc i wielu innych.
Zapraszamy do współpracy!
W naszej ofercie mamy do dyspozycji kilka poniżej przedstawionych modeli rożen.
Rożen GRANDES FLAMMES - ekskluzywny wygląd rożna sprawia, że stanowi doskonałe wyposażenie restauracji hotelowych z wyższej półki. Proces pieczenia na tym modelu rożna to spektakularne widowisko dzięki płomieniom, które omiatają ogniotrwałe płytki żeliwne oraz stylowej, rustykalnej konstrukcji, którą podkreślają dodatkowo cegiełki szamotowe, którymi wyłożone jest wnętrze rożna.
- wersja luksusowa posiada wykończenie w czarnej emalii oraz mosiężne okucia i pokrętła.
- wersja standardowa posiada przednie panele w kolorze czarnym, pokrętła i okucia chromowane.
- pod względem liczby prętów: 3 modele: 2, 5 i 8 prętów
- pod względem szerokości: 3 modele: 975; 1375; 1675
- 2 wersje zasilania: gazowa lub elektryczna.
Pozostałe elementy wyposażenia takie jak np. pojemnik ze spustem na ściekający tłuszcz, regulowane w poziomie pręty, co pozwala na dopieczenie mięsa przy maksymalnym przysunięciu pręta do grzałki lub palnika, ognioodporne szyby K-GLASS, niezależne silniki na każdym z prętów, oświetlenie wewnętrzne w osłonie ze szkłoceramiki, zabezpieczenie przedziału technicznego podwójną ścianką przed dostaniem się tłuszczu oraz szeregu akcesoriów do pieczenia wszelkich rodzajów mięs, ryb, warzyw sprawiają, że rożna serii GRANDES FLAMMES są bezkonkurencyjne w swojej kategorii.
Rożen PERFORMANCES - posiada emaliowane panele przednie, przedział techniczny odizolowany od komory rożna podwójną ścianką. Wyposażony jest w niezależne silniki na każdy pręt, w pojemnik na ściekający tłuszcz oraz korek supstowy. Ponadto posiada wewnętrzne oświetlenie, szyby termiczne K-GLASS, awaryjny przycisk STOP. Rożen jest przeznaczony głównie do dużych sieci handlowych.
Oferujemy 8 modeli z podziałem na :
- ilość prętów: 3 modele: 4, 6 i 8 prętów
- szerokość rożna: 2 modele: 1325 i 1525
- wykończenie: emaliowane panele przednie
- 2 wersje zasilania: gazowa i elektryczna.
Rożen SPECIALE MARCHE - ten model sprawdza się głównie w małych i średnich punktach gastronomocznych, wsżędzie tam, gdzie potrzebny jest rożen, który ma za zadanie piec szybko i ekonomicznie mięsa z grilla. Jest to model prosty w swojej konstrukcji a jednocześnie posiadającynwszelkie udogodnienia konstrukcyjne, aby proces pieczenia był skuteczny i szybki. Posiada niezależne silniki na każdy pręt, łatwy dostęp do wyjmowania szpikulców dzięki ich rękojeściom będącym na zewnątrz rożna. Wersja elektryczna wyposażnona jest w grzałki z indywidualną regulacją dla każdej sekcji. Szyby wykoanen ze szkła termicznego K-GLASS, możliwość regulacji odległosci prętów od palników, grzałek. Przedział techniczny odizolowany od komory rożna podwójną ścianką. Model przeznaczony do różnej wielkści sklepów spożywczych. Dostępny w nastepujących wariantach :
- pod względem liczby prętów: 3 modele: 4, 6 i 8 prętów
- pod względem szerokości: 3 modele: 1175, 1425 i 1655.
Rożen ROTI-ROASTER (FBP) - cechuje sie szybkim prosecem pieczenia dzieki zastosowaniu szyb termicznych K-GLASS oraz wełny mineralnej w obudowie, która uniemożliwia ucieczke ciepła. Równomierny proces pieczenia mięs jest możliwy dzięki zastosowaniu obrotowego bębna oraz nawiewu gorącego powietrza z wentylatorów. Posiada ergonomiczny elektroniczny pulpit sterowania ze szkła witroceramicznego z wieloma zaprogramowanymi funkcjami pieczenia oraz funkcją pre-cuisson?. Turbiny gorącego powietrza są zabezpieczone przed przegrzaniem i zniszczeniem silników poprzez zastosowanie wentylacji schładzającej rozgrzane silniki do temperatury 60 stopni Celsjusza. Zastosowanie specjalnych uszczelek silikonowych, które uniemożliwiają straty ciepła z wnętrza rożna. Zastosowanie pojemnika na spływający tłuszcz z korkiem spustowym. Ze względu na zastosowane koszyki możliwość pieczenia wszystkich rodzajów mięs, ryb oraz warzyw. Polecany do sklepów wielkopowierzchniowych (głównie modele z podwójną komorą pieczenia) oraz innch sklepów spozywczych.
Dostępny w następujących wariantach :
- pod względem szerokości: 3 modele: 320; 520 i 720
- pod względem ilosci koszyków w standardzie: 3, 5, 8 i 16 koszyków
- modele z pojedynczą komorą pieczenia i podwójną komorą pieczenia.
Rożen ECO MI - jest to emonomiczy i porsty w użyciu model. Charakteryzuje sie małym zużyciem gazu, każdy szpikulec posiada własny bezpośredni napęd, silniki są wentylowane, zabezpieczone przed przegrzaniem, drzwiczki posiadające blokadę przy otwieraniu, bezpieczne szyby żaroodporne. Łatwy dostep przy wyjmowaniu szpikulców z mięsem. Przeznaczony do małej i średniej gastronomii, głównie polacany do tzw. punktów "fast food". Dostępny w następujących wariantach:
- pod względem ilości prętów 3 modele: 4, 6 i 8 prętów
- pod względem typu zasilania: 2 modele: gazowe i elektryczne.
Rożen FRB - bardzo proste konstrukcyjnie rożna bębnowe oferujące duże oszczędności energii przy krótkim czasie pieczenia. Każdy model wyposażony w wysokiej klasy grzałki elektryczne oraz lampę kwarcową, która po zakończeniu procesu pieczenia, może służyć jako element otrzymujący wysoką temperaturę upiecznego mięsa w oczekiwaniu na klienta. Rożna z tego modelu posiadają szklane drzwiczki z obu stron maszyny, bezpieczne szyby żaroodporne, łatwo wyjmowane wewnętrzne ścianki z blachy emaliowanej, co ułatwia utrzymanie czystości rożna. Prosta obsługa elektromechanicznego pulpitu sterowania rożna, przeznaczony do małych i średnich sklepów oraz małej gastronomii.
Dostępny w 4 wariantach: 3, 4, 6 i 7 koszykowych. Ze względu na koszyczkowy model możliwość pieczenia wszystkich rodzaji mięs, ryb oraz warzyw.
Rożen Brazylia-specjalny model rożna przeznaczony do pieczenia kurczaków tzw. "otwartych", w połówkach.
Wyposażony w 9 zamykanych koszy, wktórych w ciągu krótkiego czasu, ok. 40 minut upiecze się 27 kurczaków. Krótki czas pieczenia pozwala w pełni zachować walory smakowe pieczonego kurczaka oraz pozwala na olbrzymie oszczędności energii i co za tym idzie kosztów.
W ofercie są dwa modele: gazowy i elektryczny
Wystarczy, że odpowiesz na kilka krótkich pytań, a odezwą się do Ciebie zainteresowani specjaliści z Twojej okolicy. Otrzymujesz konkurencyjne propozycje wykonania - oszczędzasz czas i pieniądze. Niczym nie ryzykujesz: wystawianie zleceń nic nie kosztuje.
W tym celu wybierz i wypełnij krótki formularz i sprecyzuj swoje oczekiwania, co do usługi lub produktu, którego szukasz. Im więcej podasz nam szczegółów, tym precyzyjniejsze otrzymasz oferty w odpowiedzi na Twoje zapytanie.
Zainteresowane firmy zapoznają się z treścią i wymaganiami Twojego zapytania. Przygotowują oferty handlowe i przekazują je bezpośrednio do Ciebie. Firmy będą kontaktował się z Tobą telefonicznie, emailem i za pośrednictwem naszego serwisu.
Porównujesz otrzymane oferty i po dokonaniu wyboru możesz zamówić usługę lub produkt u firmy, która najbardziej Ci odpowiada. Nasza usługa jest 100% darmowa i niezobowiązująca. Nie jesteś zobowiązany do zakupu.